Регион

ТО ЈЕ ТАЈ РЕЖИМ КОЈИ ШАЉЕ ПОЛИЦАЈЦЕ НА РОДИТЕЉЕ КОЈИМА СУ УБИЛИ ДЕЦУ! Јадранка Косор осудила Додика

Јадранка Kосор, некадашња председница Хрватске, на Твитеру је изнела јасан став о догађањима на Тргу Kрајине

Протести грађана Бања Луке након хапшења Давора Драгичевића били су бурни, дошло је и до сукоба са полицијом, а на та дешавања реаговале су бројни политичари региона, међу њима и Јадранка Kосор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јадранка Kосор, некадашња председница Хрватске, на Твитеру је изнела јасан став о догађањима на Тргу Kрајине.

Она је жестоко осудила поступке полиције, али и политику Милорада Додика, председавајућег Председништва БиХ.

– Да, да, то је тај режим у којем полицајце шаљу да туку и хапсе родитеље који траже истину о свом убијеном детету. То је тај Додик с којим ће, како рече Д.Човић, осигурати “европски пут” БиХ. Али, нема пута за оне који се боје и мртве деце. Јад и беда – написала је Kосор на свом Твитер профилу.

Kосор су затим у коментарима прозивали да превише обраћа пажњу да дешавања у суседним земљама, ондосно да „гледа у туђе двориштте“ док оно што се одиграва у Хрватској не коментарише, на шта је она одговорила:

– О, вирим ја и у наше двориште, о да. Суседно само онда кад се и нас, као суседе, тиче. И кад се тиче општих, људских вредности. Kао што је слобода.

Милорад Додик јуче је изјавио Срни да, дубоко саосећајући са болом породице Драгичевић и разочаран брзином којом тужилаштво води случај страдања њиховог сина, мора да поручи да је Република Српска правна држава у којој се закони морају спроводити.

– Нисам се оглашавао током јучерашњег дана, јер сам одмах по лишењу слободе Давора Драгичевића информисан да је све урађено по слову закона. Исто тако сам информисан да су и догађаји који су уследили, а које смо пратили путем медија, део полицијско тужилачке акције, о којој као политичар не могу и нећу да говорим – рекао је Додик упитан да прокоментарише јучерашња дешавања у Бања Луци.

 

Извор: Espreso.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ