Србија

СРБЕ ОПТУЖУЈУ ЗА СВЕ Вучић: Нови тренд у региону, а посебно код Албанаца на Косову

У деловима бивше Југославије, а посебно у албанском делу Kосова, на делу је тренд да се тражи нова српска одговорност и да постоје они који Србе оптужују за све, каже председник Србије Александар Вучић.

– Плашим се да се тај тренд самовиктимизације и апсолутног оптуживања Срба за све не настави у будућности без прихватања било какве одговорности за сопствене злочине – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао и да је наш поглед на ствари неупоредиво уравнотеженији.

– Ми гонимо Србе који су починиоци злочина, али такође и гонимо и знамо да постоје многи који нису одговарали, а починили су најгоре злочине против српког народа – рекао је Вучић.

Одговарајући на питање поводом подношења кривичне пријаве против хрватског министра одбране Дамира Kрстичевића због ратног злочина над Србима, и да ли ће жртве добити правду, Вучић је рекао:

– Надам се да ће правда бити задовољена. Прескочићу део шта о томе мислим – казао је он.

Истакао је „да знамо да постоје многи који нису одговарали, а починили су злочине протв српског народа, било на територији KиМ, РС, некадашње Српске крајине…“.

– Али, просто, они су само жртве, а зна се ко је био агресор: Србија – подсетио је Вучић како се према томе други односе.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ