Србија

СКАНДАЛ! Срамна изјава Едија Раме: „Охрабрујемо споразум, он води уједињењу Албаније и Косова“

Албанија охрабрује постизање финалног споразума Београда и Приштине, јер ће он омогућити уједињење Албаније са тзв. Kосовом, изјавио је вечерас албански премијер, Еди Рама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рама је у емисији „Слободна зона“ приштинске ТВ говорио о коначном споразуму и том приликом, како преноси Зери онлајн, рекао да Тирана охрабрује његово постизање, што подржавају САД и Европска унија, а који ће омогућити уједињење Албаније и Kосова.

– Мој став је да је коначни споразум између Србије и (тзв.) Kосова који ће резултирати признавањем Kосова и коначног одвајања од историје са Србијом, признат и гарантован од Сједињених Држава и Европске уније, споразум који желимо – рекао је Рама.

Ми, казао је Рама, нисмо ту да бисмо делили лекције ни САД, нити Немачкој, ми нисмо ту да, како је рекао, „дижемо нос“ и говоримо (тзв.)Kосову шта треба да ради“.

– Ми смо ту да бисмо подржали споразум и ја сам ту да бих снажно подржао споразум који подржавају они који су удахнули Kосову слободу и демократију. Kосово није ослободио (председнк Албаније) Иљир Мета, већ они који данас имају права и задатке, САД и ЕУ, да подстакну две стране на коначни споразум и да се на основу њега уједини Албанија са (тзв.)Kосовом – рекао је албански премијер и упитао:

– Да ли то схватате или не? С ким ја овде говорим, с ким?

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ