Србија

Уговори ВРЕДНИ 230 МИЛИОНА ЕВРА: Долазак руског председника у Србију доноси нова улагања!

Током посете Путина биће потписан и меморандум за одржавање пруга које су радиле руске железнице у Србији

Током посете руског председника Србији, Владимира Путина бити потписана три уговора у области железнице у вредности од 230 милиона евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Потписаћемо уговоре испред Александра Вучића и Владимира Путина вредне укупно 230 миолиона евра: за електротехничке радови на прузи Стара Пазова – Нови Сад , затим за Диспечерски центар у вредности око 100 милиона евра и остатак за пројектно техничку документацију за обнову дела барске пруге од Ваљева до Ужица. То сада потписујемо и радићемо на њиховој реализацији ове године – речено је из ресорног министарства.

Саопштено је и да ће се касније договарати са Русима за наставак пројектне документације за барску пругу од Ужица до Црне Горе и око начина финансирања за саму обнову од Ваљева до Ужица.

– Надамо се да би до краја 2021. могли да имамо најмодернији диспечерски центар у железничком транспорту. Не можемо да причамо о улагањима, ако не будемо имали једно место одакле ћемо управљати железничким саобраћајем – рекли су у министарству.

Истакнуто је и да ће током посете Путина бити потписан и меморандум за одржавање пруга које су радиле руске железнице у Србији и да би током године требало да се потпише и уговор о одржавању пруга.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ