Спорт

Новак је стиснуо бројаницу после питања, а онда се емотивно „отворио“ о српској цркви у Мелбурну, православној Новој години, Божићу

Најбољи тенисер света са поносом је причао о српском народу, нашим људима који живе на најмањем континенту и захвалио је на великој подршци коју има са њихове стране

Новак Ђоковић има велику подршку српске дијаспоре у Аустралији, која му пружа бучну подршку у Мелбурн парку. Тако је било у оводна два кола, а надамо се да ће тако бити до краја турнира и да ће наши навијачи бити Новаку ветар у леђа да у Аустралији испише историју и да дође до 7. пехара на овом Грен слему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинаре на конференцији, после Ђоковићеве победе над Цонгом од 3:0, занимало је како српски тенисер проводи слободно време и да ли има контакт са нашим навијачима, уз подсећање да је тако пре неколико година имао спонтани сусрет са групом Срба са којом се дружио, као и која места посећује у Мелбурну.

– Има место где се сакупљају Срби, Лајгон Лоџ у Лајгон улици, требало би да одем тамо. Нисам био ту неколико година. И други српски тенисери иду тамо. Српска црква је место где идемо да видимо Србе. Православна Нова година је између 13. и 14. јануара, а наш Божић је 7. јануара и то је време када идем у цркву уколико ми обавезе то омогућавају. Захвалан сам што имам велику подршку од српског народа у Аустралији, веома су гласни и то помаже – уз осмех је рекао Ђоковић, који је истакао да је поносан на своје порекло и да воли да види наше људе у било ком делу света да се налази.

– Веома волим да видим људе из моје земље, где год да одем, покушавам да се сретнем са неким људима, без обзира на то да ли је у питању мала или већа популација Срба. Да разменимо речи, да их позовем да гледају моје мечеве. Да негујемо нашу културу и традицију. Ја и још неколико успешних српских спортиста у свету имамо одговорност за то, да презентујемо земљу на прави начин. И посебно за људе који живе у Аустралији немају много прилике да буду у Србији и далеко су од куће, и за њих је предивно што могу да ме гледају овде, као и друге тенисере из Србије – закључио је Ђоковић, који је све време док је причао на конференцији додиривао бројаницу коју носи на руци.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ