Idvajamo Srbija

PRVO IDU NA TREPČU! Čeka se akcija ROSU na severu Kosova, otkriven pakleni plan Prištine!

Policijsku intervenciju na severu Priština bi iskoristila da zauzme “Trepču”, kao i sve administrativne prelaze i da sve što su poslednjih nedelja kosovski specijalci vežbali u Severnoj Makedoniji primeni na terenu.

Raspisivanjem izbora za predsednika četiri opštine na severu Kosova sa srpskom većinom privremene kosovske institucije pokušavaju da destabilizuju predstavnike Srba, čime nastaje opasnost da krenu protesti, a onda i nasilje, piše danas Politika.

Naime, ako Srpska lista, za koju je na poslednjim izborima glasalo oko 90 odsto Srba, bojkotuje majske izbore, to, bi, kako se saznaje, moglo da dovede do intervencije policije Rosu na severu KiM, a zašta bi Priština onda optužila lokalne Srbe i Beograd.

Policijsku intervenciju na severu Priština bi iskoristila da zauzme “Trepču”, kao i sve administrativne prelaze i da sve što su poslednjih nedelja kosovski specijalci vežbali u Severnoj Makedoniji primeni na terenu, piše Politika.

List podseća da su predsednici četiri opštine na severu u novembru podneli ostavke pošto je vlada u Prištini uvela taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

 

Izvor: Alo.rs/Tanjug/M. I.

loading...
Loading...