Идвајамо Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ПОРОДИЦА ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ СКОЧИО У СМРТ: Ево шта су поручили…

Фото: Pixabay

Након самоубиства дванаестогодишњег Василија Р. у Новом Београду, породица у шоку. Родитељи и сестре негирају да је скочио у смрт због игрице „Фортнајт“

Ово је велика породична трагедија! Немамо шта да кажемо, пустите нас да на миру оплакујемо и тугујемо, изјавила је видно узнемирена и љута на новинаре, једна од старијих сестара дванаестогодишњег Василија Р. Дечак се дан раније убио скоком са шестог спрата зграде у Нехруовој 105, у Новом Београду… Пао је са висине од 25 метара на травнату површину и давао је знаке живота када су га комшије пронашле. Возилом Хитне помоћи превезен је у болницу, али је убрзо преминуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим породице, ни комшије, као ни надлежни у Основној школи „20. октобар“ коју је похађао, и даље не могу да верују у оно што се догодило. По крају колају разне приче о могућем мотиву због којег се дете одлучило на овакав корак. Према незваничним информацијама, Војислав је написао опроштајно писмо у којем каже да се одлучио на самоубиство због свађе са другарицом и забране да игра игрицу „Фортнајт“. Ипак, породица тврди супротно – да нема писма нити је то разлог.

– Био је дивно, али превише осетљиво дете – причају комшије. – Тешко је поднео смрт деке за којег је био веома везан. Осим тога, отац му је веома болестан, па се, могуће, плашио да ће остати и без њега. Осетљиве су године у којим је био. Ко ће га знати шта је заиста разлог да се једно овако добро дете убије. Страшно је то што се десило и, нажалост, можда прави разлог никада нећемо сазнати.

Како медији пишу незванично се сазнаје, да се дечак у понедељак посвађао са другарицом из одељења, а онда јој је слао фотографије на којима се види како је једну ногу пребацио преко терасе као да хоће да скочи. После тих слика, они су се измирили, јер је она била шокирана послатим сликама и молила га да се не убије. Дечак је сутрадан тврдио да је у питању била фотомонтажа. Сада сви у то сумњају.

– Тачно је да му је мајка пре месец дана одузела плејстејшн, и да је патио што није могао да игра игрицу „Фортнајт“. Сви су је дечаци из школе играли. Али он је претеривао, постао је завистан. Играо је по пет сати дневно. И кад му је отац пре неколико месеци купио нови телефон, био је тужан када је схватио да не подржава ту видео-игрицу – причају другари настрадалог Војислава Р.

Комшије о дечаку, као и о његовој породици, оцу, мајци и две старије сестре, имају само речи хвале:

– Велика их је трагедија задесила. Мајка Сузана и отац Миливоје су очајни. О дечаковим сестрама да се и не говори. Цео дан им у кућу долазе родбина, пријатељи, колеге, комшије, да изјаве саучешће и пруже бар мало утехе. Тешко је изгубити дете, посебно јер је био миљеник породице, али и нас у комшилуку.

Војислав Р. ће бити сахрањен у суботу на Новом бежанијском гробљу.

У школи коју је дечак похађао о њему имају само речи хвале, како ђаци, тако и наставници. Нико још не верује да га више – нема.

– Сви смо веома потресени оним што се догодило – каже за „Новости“ Бранислав Недељковић, директор ОШ „20. октобар“ у Новом Београду. – Не знамо шта је разлог да је урадио то што јесте. Не бих ни да нагађам и мислим да је то ствар истраге, као и породице и полиције. Најстрашније је што смо изгубили добро дете и ђака. Настојимо да се усредсредимо на остале ученике који су, после трагедије која се догодила, веома потресени и тешко се са тим боре.

 

Извор: Новости/Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ