Србија

„Вратите снимак да још једном видим своје дете“ Испливали језиви детаљи трагедије код Ниша! Снимак несреће јасно открио ко је крив

На суђењу пуштен снимак стравичног судара!

Приказивањем видео-снимака, уз јецаје рођака настрадалих и повике: „Вратите да још једном видим своје дете“, јуче је почело суђење возачу аутобуса ,,Ниш експрес”, на који је 21. децембра на пружном прелазу Доње Међурово код Ниша налетео путнички воз и усмртио седам особа, а повредио око 20. Сведоци су потврдили да возач аутобуса Милан Здравковић (32) није видео воз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, машиновођа Владица Ракић изјавио је да је касно уочио аутобус, па је кочење било узалудно, а судар неизбежан. На снимку се види да је возач аутобуса пре преласка пруге наплаћивао карте, гледао у телефон, покушавао руком да дохвати нешто изнад себе, ноншалантно окретао волан и ниједног тренутка није погледао ни лево ни десно на рампи.

– Викали смо „вози, вози“, али било је касно! – навео је Славиша Стојановић у писаној изјави, која је јуче прочитана.

На суђењу је истакнута чињеница да је аутобус требало да стане пет мера испред пружног прелаза, као и да је постојао само знак ,,стоп” и ,,Андрејин крст”. Чињеница је и да машиновођа није имао помоћника.

Извор: С.И. /Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ