Спорт

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: У Србији сте Ђоковићу ископали ГРОБ, али Ноле је балканска глава!

Надал је благи фаворит, али бих волео да Ђоковић подигне пехар у финалу, заправо, то хоће моје срце, поручио је Горан Иванишевић за Курир.

Од специјалног извештача Курира са Ролан Гароса – Милана Настића!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши освајач Вимблдона Горан Иванишевић свим срцем навија за Новака Ђоковића да освоји по други пут Ролан Гарос! Легендарни хрватски тенисер у разговору за Курир изнео је изузетно занимљиво поређење Србина и осталих тенисера…

– Гледајући досадашње мечеве Нолета на Ролан Гаросу, то вам је као да се тркају „ферари“ и „југо“. Иде „југо“, али он се распадне, док „ферари“ иде даље и не зауставља се! То је сада Новак у односу на друге. Са невероватном мирноћом игра, види се да је спреман, у глави је тотално чист и тачно зна шта хоће. Тада је најјачи и нико не може да му приђе – рекао је Иванишевић за Курир.

Ипак, некадашњи велики тенисер истиче да је Рафа Надал такође у одличној форми и да је реално финале Шпанца и Србина.

– Моје мишљење је да само њих двојица од играча могу да освоје Ролан Гарос – Ноле и Надал. Ко ће освојити, ја бих овако то повезао. Рафа је благи фаворит, али ја бих волео да Ђоковић поново подигне пехар у финалу. У ствари, тако моје срце каже.

Имао је потребну Горан да још нешто каже на тему Новака Ђоковића.

– Прво, веома ми је драго да се поново вратио на врх. Сви су га већ покопали кад му се десила она повреда, па и ви тамо у Србији. Све сам пратио, направили сте му „гроб“, ушли сте у разне теорије завере, шта се дешава са њим, повезивали сте га са неким чудним стварима. Питали сте се да ли једе месо, како се храни, што је смршао… Ја сам увек знао да ће се вратити, то је балканска глава, јак је он, пре свега ментално, јер да није тако, не би освојио толико гренд слемова. Мало је у једном периоду скренуо са пута, што је можда и нормално, али сада поново доминира тенисом – закључио је Иванишевић.

И ОН ВЕРУЈЕ: Ђоковић стиже Федерера по броју гренд слемова
Горан Иванишевић верује да Ђоковић може по броју освојених грен слем титула да стигне Роџера Федерера.
– Ноле жели да обори Федереров рекорд, а кад он нешто жели, то и оствари. То је досад показао безброј пута. Прави је он, свака њему част за све што је урадио за себе, али и за своју земљу – истакао је Иванишевић.

Можда нисте знали о Иванишевићу
* Отац Срђан је дао целу професорску плату како би му купио прва два дрвена рекета
* У време почетка каријере, када је играо фјучерсе, није имао новца за два оброка дневно
* Први већи новац од тениса зарадио је 1989. на Аустралијан опену, када је инкасирао 60.000 долара
* Освојио је Вимблдон (2001. године) као 125. тенисер света, што никада ником није пошло за руком у историји гренд слемова
* Са репрезентацијом Хрватске освојио је Дејвис куп 2005.

Лична карта
Горан Иванишевић
Датум рођења: 13. септембар 1971.
Место рођења: Сплит
Породица: супруга Нивес
Деца: ћерка Амбер Марија и син Емануел
Каријера: 22 титуле на АТП турнирима, зарада 20 милиона долара

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ