Русија

ЧАЧКАЛИ МЕЧКУ, САДА КУКАЈУ: Гори и небо и земља, нема више МИЛОСТИ! У току је највећи ваздушни напад Русије, НЕПРИЈАТЕЉ у расулу!

Сиријски опозициони активисти тврде да су владини ваздушни напади и интензивно гранатирање на подручјима под контролом побуњеника на северозападу Сирије одузели животе више десетина људи.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији и Сиријска цивилна одбрана саопштиле су да је данашњим ваздушним нападима и гранатирању села и градова у побуњеничким селима у покрајини Идлиб убијено најмање 10 цивила, преноси АП.

Сиријски државни медији саопштили су да су екстремисти гранатирали подручја под контролом владе, узрокујући материјалну штету.

Опсерваторија је саопштила да је само у суботњим борбама погинуло 26 војника и провладиних нападача, као и осам екстремиста.

Шест недеља насиља отерало је скоро 300.000 људи из њихових домова. Многи од њих живе под маслинама, у шаторима или недовршеним зградама, нагурани у пренатрпане заједничке просторије. Више од 300 цивила је погинуло од избијања борби 30. априла.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

Loading...