Русија

ЧАЧКАЛИ МЕЧКУ, САДА КУКАЈУ: Гори и небо и земља, нема више МИЛОСТИ! У току је највећи ваздушни напад Русије, НЕПРИЈАТЕЉ у расулу!

Сиријски опозициони активисти тврде да су владини ваздушни напади и интензивно гранатирање на подручјима под контролом побуњеника на северозападу Сирије одузели животе више десетина људи.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији и Сиријска цивилна одбрана саопштиле су да је данашњим ваздушним нападима и гранатирању села и градова у побуњеничким селима у покрајини Идлиб убијено најмање 10 цивила, преноси АП.

Loading...

Сиријски државни медији саопштили су да су екстремисти гранатирали подручја под контролом владе, узрокујући материјалну штету.

Опсерваторија је саопштила да је само у суботњим борбама погинуло 26 војника и провладиних нападача, као и осам екстремиста.

Шест недеља насиља отерало је скоро 300.000 људи из њихових домова. Многи од њих живе под маслинама, у шаторима или недовршеним зградама, нагурани у пренатрпане заједничке просторије. Више од 300 цивила је погинуло од избијања борби 30. априла.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг

Loading...
loading...
loading...