Свет

ПУТИН ПАТОСИРАО ЕЛТОНА ЏОНА! Напао председника да је лицемер када је геј популација у питању, али је добио такав одговор да се покајао!

Владимир Путин у Осаки реплицирао британском певачу који га је оптужио за лицемерство због тврдње да нема ништа против хомосексуалаца и сликовито објаснио зашто је у његовој земљи филм о звезди скраћен за пет минута.

Председник Русије Владимир Путин одговорио је у Осаки популарном британском певачу Елтону Џону, који га је напао да је лицемер кад говори да у Русији нема проблема са правима људи „нетрадиционалне оријентације“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Он је генијални певач и музичар. У Русији га радо слушају и долази да гостује. Али он је у заблуди око тога да у Русији имају нешто против хомосексуалаца. Према њима се односе равнодушно. Али њима смета наш закон, који забрањује пропаганду хомосексуализма међу децом.

– Оставите децу на миру. Кад порасту, нека кажу шта желе да буду. Проблем је у томе што тај део друштва (хомосексуалци) намеће доста агресивно своје ставове већини у друштву – објаснио је Путин.

После Путиновог интервјуа „Фајненшел тајмсу“ у коме је казао да он нема ништа против хомосексуалаца и пожелео им здравље и да живе како хоће, реаговао је Елтон Џон, кога је повредило то што је филм „Рокетмен“, филм о његовом животу, цензурисан.

– Поносим се тиме што наша држава признаје универзално право човека да воли кога хоће. Искрено сам захвалан што је мој брак са Дејвидом и правно могућ. То нам је донело угодност и срећу – закључио је Елтон Џон.

Он иначе са Дејвидом живи 25 година.

Филм о животу Елтона Џона „Рокетмен“ се почео приказивати у руским биоскопима 6. јуна. Изрезане су епизоде у којима су пољупци и сцене у постељи, а такође секвенце са наркотицима. Дистрибутери су објаснили да су одређене сцене изрезане у складу са руским законом.

Путин је у Осаки поновио оно што је већ казао у интервјуу „Фајненшел тајмсу“.

– У Русији немамо ништа против хомосексуалаца. Измисли су пет полова ја и не знам шта је све то. Али важно је да се сачувају традиционалне вредности и култура којом се руководи већина становништва – казао је Путин.

Министар културе Русије Владимир Медински потврдио је да су дистрибутери филма о Елтону Џону заиста исекли сцене у складу са руским законом. У биоскопима се приказује верзија скраћена за пет минута у односу на оригиналну.

Путинова оцена о равнодушности према хомосексуалцима је заиста тачна за већину региона у Русији. Хомосексуалци једино имају сукобе са властима на Кавказу, у републикама где углавном живе мислимани. Познате су изјаве председника Чеченије Рамзана Кадирова, који је отворено поручивао да нема ништа против тога да се хомосексуалци преселе на Запад јер их сматра ненормалнима.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ