Свет

ДЕЧАК СЕ ЉУЉАО СВЕ ЈАЧЕ И ЈАЧЕ, А ОНДА ЈЕ ИЗГУБИО СВЕСТ! Не пуштајте децу да се љуљају ОВАКО!

Извор: Profimedia

Ребека Џордан из Флориде, мајка двоје деце, објавила је на Фејсбуку језиве последице које је њен син претрпео након љуљања.

„Желим само да упозорим родитеље на могуће страшне последице које могу да се догоде детету ако га пустите да се предуго љуља са забаченом главом уназад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш син обожава да се љуља и велики је авантуриста, знате већ какви су дечаци.

Јуче се играо са другарима на игралишту. Онда су прешли на љуљашке. Он је сео и кренуо да заповеда као и свако дете да га љуљају брже и јаче. Међутим, овог пута је главу практично све време држао забачену уназад.

Док се тако љуљао све брже и брже са забаченом главом, центрифугална сила је одрадила своје и сва крв му је отишла у врх главе, због чега је практично одмах добио модрицу. Уз то су му крвни судови у очима и капцима пукли од екстремног притиска.

Деца су га зауставила, а он је са љуљашке буквално пао и био у несвести неколико минута. Деца су утрчала код нас да нам кажу да нам син није добро и да га „мозак боли“. У потпуном шоку, одвели смо га у хитну помоћ.

Имајте на уму да он заправо ни у једном тренутку није ударио главу, дакле све што се десило је последица центрифугалне силе (иначе, исте последице се дешавају бебама када их претерано дрмусате).

Лекари и сестре били су потпуно збуњени и чак су у првом тренутку мислили да смо детету спрејем офарбали главу јер такве модрице никад раније нису видели. Када су му прегледали главу, очи и унутрашње уво, послали су га на скенер главе. Хвала богу, ту није било никаквих проблема – није било унутрашњих повреда нити отечености мозга“, написала је Ребека и упозорила све маме да пазе на своју децу.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ