loading...
Србија

Тражио сам да у сваком тренутку ступимо у контакт с Кфором: НАТО генерал прихватио!

Београд — Председник Србије Александар Вучић разговарао с врховним командантом НАТО снага за Европу и командантом европске команде америчких снага генерала Тода Волтерса.

Том приликом, Вучић је изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Вучић је истакао да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО гарант безбедности српског народа на КиМ због чега је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом КФОР.

Истовремено је прихватио да врх наше Војске буде на располагању за комуникације са КФОР.

„Добра комуникација између Војске Србије и КФОР је важна како би, без оклевања, била предупређена свака кризна ситуација на Косову и Метохији. То представља гарант безбедности српског народа на КиМ“, рекао је председник Вучић.

Генерал Волтерс је прихватио да у сваком тренутку, без одлагања, постоји могућност међусобне комуникације, јер је то важно за очување стабилности у региону као једног од стубова глобалне стабилности.

Он је потврдио да ће КФОР и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији и похвалио председника Вучића за одговорне, мудре и хладнокрвне реакције у кризним ситуацијама на КиМ. Генерал Волтерс је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Председник Вучић је рекао да је сарадња Војске Србије са НАТО, у оквиру програма Партнерство за мир, у заједничком интересу и изразио наду да ће она бити унапредјена са циљем изградње капацитета за допринос медјународном миру.

С тим у вези, Вучић је нагласио да је усаглашен нови циклус Индивидуалног акционог плана партнерства, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Извор: Б92

Loading...
loading...