Свет Србија

ЗБОГ ОВОГА ЋЕ ГА СРБИ ОБОЖАВАТИ: Трамп задао Албанцима најјачи ударац до сада! Донео одлуку о Косову, све се мења!

Фото: Јутјуб

Вашингтон је последњих месеци озбиљно променио политику према Косову и заоштрио односе са Албанцима, а најбољи доказ томе је и позив у Хаг за Рамуша Харадинаја!

Како сазнаје један београдски портал, САД су решиле да преузму водећу улогу у дијалогу Београда и Приштине и неће толерисати непослушност Албанаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Очекује се да ће оставка премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја одблокирати преговоре Београда и Приштине, као и да ће таксе бити привремено суспендоване, с обзиром на то да су преговори већ дуже време блокирани због увођења такси на којима је инсистирао Харадинај – каже извор.

Према сазнањима, Харадинају је из свих центара моћи сугерисано да таксе суспендује, а проблем је био и то што је он био изричити противник било какве корекције граница и компромиса између Београда и Приштине.

– Харадинај се отео контроли, чак и када је о Американцима реч. Апсолутно није хтео да слуша ничије сугестије – каже извор.

– Европа очигледно није успела да издејствује да се спроведе Бриселски споразум – изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, истичући да Приштина уопште не мисли да га спроведе.

Дачић је новинарима у Београду рекао да је тај споразум он потписао и да Београд и даље остаје при слову Бриселског споразума.

– Видећемо како ће се даље одвијати ситуација. Приштина не мисли уопште да га спроведе, куда то води и како ће се одразити на даљи ток дијалога видећемо, јер тренутно је дијалог у коми, а да ли ће га реаниматори оживети, то се још не зна – казао је Дачић.

Истиче да му је саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон рекао да Америка нема за шта да притиска Србију, јер знају да кривац није у Београду, него у Приштини.

– Толико о Трамповој администрацији, а када сте питали Ненси Пелоти, демократу, пре пет година, шта је за Косово – она је рекла да је Косово за њих завршена тема. Тиме се данас баве стафери (службеници) трећег и четвртог реда, значи навијам за Трампа – казао је Дачић.

 

Извор: Ало

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ