Србија

ДАЧИЋ ОТКРИО У ЈУТАРЊЕМ: Ово је 14. земља која је повукла или суспендовала признање независности Косова!

Министар спољних послова Ивица Дачић гостујући у јутарњем програму рекао да је Централноафричка Република 14. земља која је или повукла или суспендовала или прецизирала свој став да не признаје незавнисност Косова.

„Чекао сам да стигне званична нота, која је синоћ стигла и зато сам сада решио да о томе обавестим јавност“, рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је рекао да се ова земља налази на списку земаља које такозвано Косово води да су они признали њих као независне.

„Ја сам прошле године био у Централноафричкој Републици и разговарао са председником који је изразио чуђење због тога“, додао је Дачић.

Српски шеф дипломатије каже да је у тој ноти написано да су после Дачићеве посете и захтева да повуку признање независности Косова, они спровели истрагу и дошли до информација да не постоји никакво писмо у којем Централноафричка Република заступа било какав став о Косову.

„Председница је навела да се они залажу за дијалог и подржавају основне вредности суверенитета и владавине права за све државе уопште, а за Републику Србију посебно“, нагласио Дачић.

Он додаје да је сада број земаља које су повукле, суспендовале одлуку о признању незавнисности Косова пао испод сто.

Ово је 14. земља која је повукла свој став о признавању Косова, односно прецизирала га, рекао је Дачић.

То су до сада учинили и Република Палау, Мадагаскар, Соломонска острва, Лесото, Суринам, Гранада, Унија Комора, Бурунди, Комонвелт Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ