Србија

Радина коалиција слаби јединство на КиМ!

Уочи најављених избора у Приштини, на помолу нови савез на Косову и Метохији. У новом блоку, осим Трајковићеве, биће и Јаблановић, Рашић, Божовићева, Јакшић, Мирић и Радосављевић.

УОЧИ све извеснијих ванредних парламентарних избора у Приштини, на Космету се припрема нова коалиција српских странака и организација која ће се позиционирати као алтернатива Српској листи на КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том блоку, како је пренео портал Косово онлајн, биће Рада Трајковић, Александар Јаблановић, Ненад Рашић, Ненад Радосављевић, Драгиша Мирић, Ксенија Божовић, Марко Јакшић…

Поводом најаве формирања новог савеза, из Српске листе је поручено да ће једини циљ нове коалиције бити „да се ослаби политичко јединство Срба на КиМ и раскину везе нашег народа са Београдом“.

– Рада Трајковић и њена менажерија ће у предстојећем периоду очигледно бити главно оружје спонзора самопроглашене косовске независности и средство притиска на Београд у процесу решавања питања КиМ, иако је јасно да ће та коалиција имати више чланова него гласача. Она се чак не срами да отворено призна да ће та коалиција бити направљена у консултацијама са страним дипломатама – саопштила је СЛ, уз констатацију да ће задатак Трајковићеве бити не истинско парирање Српској листи, већ стварање лажне слике да Срби на КиМ имају некакву политичку алтернативу, и да ће се њено програмско опредељење сводити на поруку да Срби о својој будућности не треба да се договарају са Београдом него са Приштином.

Из СЛ, такође, указују да је од тренутка настанка СЛ, ова партија била „кост у грлу свима онима који су желели да Срби на КиМ постану демографски и политички ирелевантан фактор, а пошто успостављено политичко јединство нашег народа нису успели да разбију таксама, оптужницама, пребијањима и хапшењима, смислили су очајнички план да то јединство разбију изнутра“. Срби на КиМ, како истичу, политички су свесни и писмени и неће дозволити да овај план буде реализован.

ИЗБОРИ НАЈКАСНИЈЕ 6. ОКТОБРА

ПАРЛАМЕНТ у Приштини требало би да буде распуштен на седници заказаној за 22. август, а први човек скупштине Кадри Весељи позвао је председника привремених институција Хашима Тачија да одмах одреди датум избора.

– Избори би требало да буду одржани 30 до 45 дана од 22. августа – рекао је Весељи новинарима, што би значило најкасније 6. октобра.

Извор: Вечерње Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ