Region

Iživljavanje u Hrvatskoj: Demolirali pekaru zbog MRŽNJE PREMA ALBANCIMA!

Foto: jutjub

Petorica mladića koji su 5. avgusta u Sinju demolirali jednu pekaru ispitani su u Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu te su kazneno prijavljeni za nasilničko ponašanje.

Loading...

Kako je saopštio DORH, postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 5. avgusta oko 23,30 sati u Sinju zajednički i dogovorno došli u pekarski obrt te zbog nesnošljivosti prema osobama albanske nacionalnosti i u cilju da zastraše zaposlenu u pekari i povrede njeno dostojanstvo bez ikakvog povoda razbacivali hranu i piće po unutrašnjosti prodajnog prostora pekare. Svaki osumnjičeni naručio je po jedan proizvod i kada im je zaposlena (1995.) dala naručenu hranu, osnovano se sumnja da su je razmazivali po staklenoj plohi rashladne vitrine, prodajnom pultu, hladnjaku i unutrašnjoj strani zidova prodajnog prostora te je na kraju bacili prema zaposlenici i policama s izloženim artiklima.

Osumnjičeni su potom bez dopuštenja osoblja i bez namere plaćanja vadili iz hladnjaka unutar prodajnog prostora gazirana pića i jogurte te ih otvarali i njihov sadržaj prolivali po unutrašnjosti pekare i nameštaju, a ambalažu razbacali po prodajnom prostoru istovremeno psujući zaposlenicu te izgovarajući razne pogrdne izraze koji su se odnosili na vlasnika pekarnice u smislu njegove albanske nacionalnosti. Sumnja se i da su prilikom odlaska ponovili kako nisu završili s opisanim, čime su ponizili zaposlenu i kod nje izazvali strah za vlastitu sigurnost.

Nakon ispitivanja Općinsko državno tužilaštvo u Splitu podnelo je sudiji istrage Županijskog suda u Splitu predlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke te tako ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu delimično je prihvatio ovaj predlog i protiv svih osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog dela, saopštio je DORH.

Izvor: srbijadanas.com

Loading...
loading...
loading...