Србија

ПРЕМИНУЛА „МАЈКА ХРАБРОСТ“: Упркос борби с раком уживала са сином!

После вишегодишњег лечења и порођаја, Баранка умрла у 34. години. Са сином Вукотом стигла је да ужива око две и по године.

Назвали су је „мајка храброст“, јер се определила за материнство, стављајући сопствени живот на коцку иако су јој лекари саветовали да прекине трудноћу у четвртом месецу, када јој је откривен канцер материце. Са сином Вукотом је уживала око две и по године паралелно се борећи са злоћудном болешћу. У петак је, нажалост, изгубила битку са канцером. Баранка, Ана Ђоковић, умрла је у 34. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Била је позната широм региона као „мајка храброст“. Желела је по цену живота дете и родила сина. Многи лекари сматрали су да је Ана неодговорна и да је свој живот ставила на коцку, када је одлучила да, упркос раку грлића материце, задржи трудноћу. Медији су писали о њој и када је након тешког порођаја и опасне операције, напустила породилиште са својом бебом.

Проф. др Владимир Пажин из ГАК „Народни фронт“ био је вођа екипе која је оперисала Ану. Он је сматрао како је њена одлука била релативно неразумна и да је надјачала жеља за материнством, независно од тога да ли ће због тога можда изгубити главу.

Ана је остала упамћена као борац који је мотивисао многе жене да оду на превентивни преглед и као неко ко много воли живот. Пркосила је канцеру до задњег дана.

У данима када је чула прве откуцаје срца бебе, у четвртом месецу дијагностикована јој је болест.

– Тада сам мало и прокрварила, због чега су ме задржали у болници. Рађена ми је биопсија, разне анализе и након тога саопштили су ми дијагнозу – инвазивни карцином грлића материце.Решила сам да родим. Да сам отишла на киретажу тада, после тога не бих могла да живим. Овако, колико год изгледало лудо, то је била шанса за бебу и мене – причала је Ана.

Ана Ђоковић ће бити сахрањена у Жупи, Никшић, сутра у 15 часова.

Извор: Вечерње Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ