Идвајамо Свет

Мистерија смрти Српкиње у Аустрији решена! Мушкарац због дугова дигао ЗГРАДУ У ВАЗДУХ! Све старе тврдње пале у воду

Експлозију у згради у Бечу, у којој је погинула Српкиња Ана Боројевић (29) из Велике Плане, намерно је изазвао Д. Ш. (22) у свом стану.

Овај млади кувар је после отказа који је добио на послу одлучио да изврши самоубиство и 26. јуна детонирао плинску боцу. У експлозији је део зграде од силине детонације разнесен, а Ана Боројевић која је била у стану са два малолетна сина је од детонације излетела из зграде и на њу су се обрушили зидови.

Три месеца касније истрага је потврдила да је експлозију изазвао Д. Ш. у својој кухињи. Он је, како су пренели аустријски медији, намерно оштетио довод гаса, а затим варницом или отвореним пламеном изазвао експлозију.

Мотив за овако сулуди потез крије се у финансијским проблемима Д.Ш., саопштила је аустријска полиција, а преносе аустријски медији. Он је наиме непосредно пре тога остао без посла што га је изузетно погодило, а дуговао је и новац за закуп стана.

Осим Д.Ш. и Ане који су смртно страдали, у детонацији је повређено још 15 особа, а неки од њих и даље се налазе у болници. Због великих оштећења које је зграда претрпела сви станари су исељени, а зграда је срушена и биће изграђена нова.

Подсећања ради, Ана Боројевић из Велике Плане живела је у Бечу са двојицом малолетних синова и супругом Д. Т. Анина мајка се сплетом околности задесила у непосредној близи зграде када је дошло до несреће ни не слутећи да је у њему изгубила дете. Потрага је трајала до јутра и тада је пронађено тело њене ћерке под рушевинама.

 

Извор: Heute/ Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ