Србија

УЖАСНО: Моторном тестером покушао да убије друга !

Фото: јутјуб

После напорног дана у шуми, М.С (35) из Лесковачког села Прибој и његов друг из суседног села Залужње Б.П. (40), сели су на пиће испред задруге у Прибоју. Недуго затим зачула се моторна тестера и врисак. Б.П. пао је као покошен, а око њега се вртоглаваом брзином широ круг крви.

Десило се то 3. синоћ око 21 сат, пошто су се двојица дрвосече вратила са целодневног сечења шуме, односно, огревних дрва у шумарцима изнад ова два скоро спојена села. Очевици овог несвакидашњег злочина кажу да је М.С. наводно имао намеру да свом другу одруби главу да га, како је пет минута касније рекао, „скрати за главу“, али је на срећу промашио главну артерију, па је Папак преживео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Повређени човек је доведен у ургентни центар сав крвав. Било је драматично док крварење није заустављено. Срећа је што је промашена главна каротидна артерија, иначе, не би издражао до болнице. Све повреде су саниране и ушивене, а пацијент је смештен на интензивној нези Одељења хирургије и данас се осећа добро“, каже за јуГмедиу директор Опште болнице Лесковац Небојша Димитријевић.

Иако је у и испред продавнице било шест до седам људи, нико не жели да говри о том случају због „проблематчних пајташа“, посебно због Б.П., који су се Залужње с пордицом доселио из Храватске.

„Када се то догодило сви се разбежали како не би били сведоци и давали изјаве полицији. Остало нас је двоје који смо покушали да пружимо прву помоћ и позвали полицију видевши да није безазлено“, прича човек који није видео сам покуша клања јер је био у продавници, а који захтева анонимност.

М.С., ромске националности и Б.П., причају, друже се годинама. Могло би се рећи да је њихово занимање – дрвосеча.

„Понекада их ангужују сељани да им помогну у шуми, али више су познати као шумокрадице. Не знам где су тога дана секли шуму. Обојица пију много, па чим се напију посвађају су, али никада се нису ни потукли, тако да нико ни синоћ није обраћао пажњу на њихове повишене тонове док су пили ракију испред продавнице. Нико није слутило да ће се свађа завршити покушајем клања“, прича наш саговорник, који тврди да је Б.П. посечен и у делу стомака.

„Видео се крв из стомака, вероватно га је ту закачио док је дизао укључену тестеру са земље према врату жртве“, претпоставља овај Прибојчанин.

У Лесковачкој полицији су потврдили догађај и време инцидента. Портпарол ПУ Лесковац Бобан Здравковић каже да је М. С. исте ноћи приведен и да се на случају, односно, на утврђивању чињеница, још ради.

Према незваничним информацијама које Здравковић није могао да потврди, повређени је недавно изашао из затвора.

Извор: Југмедиа

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ