Свет

СТРАШНО: Дечаку који је преживео стравичан злочин, још увек одзвањају МАЈЧИНЕ последње речи

Фото: јутјуб

Медији су објавили које су последње речи које је Дона Лангфорд упутила свом 13-годишњем сину Девину током масакра 4. Новембра у мексичкој држави Сонори, кад је један од нарко картела побио девет чланова америчке мормонске породице, од чега три мајке и шесторо деце, који су се возили аутомобилом.

Осморо деце, од којих су нека тек бебе, преживели су напад убица нарко-картела у Мексику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спусти се доле одмах, рекла ми је мајка – изјавио је Девин, чија су браћа Тревор (11) и Роган (2) убијени у нападу. -Молила се богу и покушавала да упали аутомобил да нас изведе одатле. –

Девин је рекао да је већ прва рунда испаљених метака зауставила аутомобил.

– Аутомобил није радио. Она је само покушавала из свих петних жила да га покрене, али сам прилично сигуран да су погодили нешто због чега није могао ни да се покрене – навео је дечак.

Он је испричао да су их нападачи извели из возила, рекли им да да легну на тло и потом се одвезли.

– Преживела деца (Дона Лангфорд је у возилу била са својих деветоро деце) су сва крварила – рекао је храбри дечак.

Девин је рекао да се молио стално и изнова да се његова породица извуче. Он је рекао да су и друга деца покушала да побегну, али је већина њих била превише повређена. Нјегова сестрица Кајли је погођена у ногу, а брат Брикстон, који је тек беба, у груди.

-Ходали смо док нисам више могао да их носим. Ставио сам их у грмље како их нико не би више погодио или нешто. И почео сам да ходам – испричао је Девин.

Он је сакрио шесторо браће и сестара у грмље и прешао 23 километра пешице како би позвао неког помоћ. Дечак је признао да је био уплашен док је ходао.

– Питао сам се да ли је још неко ту и покушава да ме убије, или ме прати – рекао је он.

Девинов отац Дејвид, који је присуствовао интервјуу, рекао је да је невероватно што су Девин и нека деца преживела. Девин је рекао да се не осећа као херој, али његов отац је истакао да нимало не сумња да је његов син спасио животе.

– Колико је само метака испаљено у то возило и колико је деце ту било. Невероватно је што су преживели. Више од невероватног – рекао је Дејвид. -Искрен да будем мој дечак је херој јер је положио свој живот за своју браћу и сестре. –

Девин је додао да се сада фокусира на своју браћу и сестре и да ће чувати успомену на своју мајку.

-Била је добра особа и храбра жена која је покушала да спаси своју децу – рекао је он.

Нјегов отац је признао да му се сада читав живот преокренуо наглавачке. Он је рекао да све више доказа указује да су убице били плаћеници картела, што је потресло мормонску заједницу у Мексику.

– Не само што сам изгубио жену и двоје деце, морам да се са остатком породице преселим а такво место у овом тренутку не постоји – рекао је он.

Лангфордови су се зато придружили десетинама других мормона који су у недељу напустили Мексико и отишли у Сједињене Државе након масакра.

– Не вреди живети у страху. Најгори део за мене је било рећи збогом. Опростити се са два невина живота која су скраћена, женом која је живот у потпуности, који су имали пријатеље и били вољени од свију – очајан је Дејвид.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ