Србија

ОВО МОЖЕ САМО У СРБИЈИ! ОПЉАЧКАН ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ УСРЕД БЕОГРАДА! Инспектор мазнуо 4 МИЛИОНА динара!

Вања М., полицајац из станице Палилула у Београду сумњичи се да је заплењени новац трошио на сопствене потребе, али да је вратио паре кад је сазнао да је откривен

Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова поднео је кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду против инспектора Вање М., који се сумњичи да је из Полицијске станице Палилула узимао новац одузет из кривичних дела и трошио га на сопствене потребе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је за Курир потврђено из МУП, осумњичени за злоупотребу службеног положаја удаљен је са посла, а против њега се паралелно са кривичним води и дисциплински поступак.

Поверен на чување

– Сумња се да је полицијски службеник узео новац из Полицијске станице Палилула, који му је био поверен на чување, и користио га за личне потребе. Он је потом сав новац вратио – потврђено је из МУП, који је против њега и поднео пријаву за злоупотребу положаја.

Како извор из истраге открива, реч је о инспектору Вањи М.

– Ради се о износу од око четири милиона динара. Новац који је нестао из сефа полицијске станице потиче из кривичних дела, тј. у питању је новац који је најчешће одузиман од нарко-дилера који су хапшени.

Пописивао новчанице

Наиме, код њих се најчешће проналази и већа или мања количина новца, која се пописује. Исто је, примера ради, и са привођењем осумњичених за пљачке или разбојништва – објашњава саговорник Курира порекло новца који се пописан и закључан, и који се чува у станицама полиције.

Према његовим речима, сумња се да је инспектор пописивао новчанице, али да их је потом узимао.

– Велика афера је откривена наводно када је из суда стигао захтев да се део одузетог новца врати. Међутим, у депозиту није било пара и тада је клупко почело да се одмотава. Укључили су се и припадници Сектора унутрашње контроле, затражили да провере све предмете и тада је утврђено да новац недостаје. Инспектор је успео да врати новац, али је признао да није поступао по закону и да га је узимао и трошио на себе. Ипак, против њега је због сумње да је злоупотребио положај покренут кривични поступак јер је утврђено да новчанице које је успео да врати нису оне које су пописане – каже извор Курира. Он додаје и да је засад за велику аферу у осумњичен само Вања М.

Тужилаштво ОСУМЊИЧЕН ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ

Против Вање М., како је потврђено за Курир и из тужилаштва, стигла је кривична пријава у Више тужилаштво у Београду. Како сазнајемо, она је поднета у редовном поступку, па инспектор није у притвору, већ ће се током поступка бранити са слободе. Из тужилаштва су само кратко потврдили да се он сумњичи за злоупотребу службеног положаја.

Извор: Курир.рс / .Ј Спасић – Ј. Ивић

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ