Србија

ДРЖАВА ДАЈЕ ЈОШ 60.000 ДИНАРА: Пријава креће од сутра, ако спадате у ову групу људи имате право на помоћ

Министарство туризма расписало је јавни позив за доделу субвенција туристичким водичима и туристичким пратиоцима, које ће сваком од њих бити исплаћене у периоду од два узастопна месеца, за сваки месец у висини од 30.900,24 динара.

Захтеве за добијање бесповратних средстава државне подршке туристички водичи и пратиоци подносе Министарству од 2. до 16. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Услови за добијање државне новчане подршке су да имају положен стручни испит за туристичког водича или туристичког пратиоца, као и да су до марта 2021. године заменили легитимације, односно да поседује одговарајуће и важеће легитимације.

Помоћ ће добити они који нису у радном односу, укључујући и у привредном друштву чији су оснивач или члан, као и да нису радно ангажовани по основу рада ван радног односа.

Услов је и да не обављају самостално предузетничку делатност, односно да нису пензионери, а државна подршка биће одобрена само држављанима Србије.

Јавни позив је расписан на основу Уредбе владе Србије а подршка туристичким водичима и туристичким пратиоцима додељује се због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести КОВИД-19.

Одобрена средства субвенција уплаћиваће се на динарске текуће рачуне лица из тих занимања.

Извор: Танјуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ