Србија

МИНИСТАР СЕ ХИТНО УКЉУЧИО У ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ! Сви грађани Србије ово морају да знају

Најстарима ће бити исплаћена помоћ у износу од 4.000 динара

Министар Синиша Мали се уживо укључио у Јутарњи програм Прве телевизије. Одговорио је на питање какав сет мера је Министарство финансија припремило током ванредног стања које је изазвано корона вирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Влада Србије је одмах реаговала у координацији са Народном банком Србије, мора да се има довољно новца за све активности. Биће исплаћена и једнократна помоћ најстаријим грађанима у износи 4.000 динара и то до 15. априла.

„Прва порука коју морам да пренесем је за послодавце, јесте да се нађе начин да запослени раде од куће. Друга порука је најважнија за све, како водимо рачуна о грађанима Србије, о Здравству, тако водимо рачуна и о економији, како бисмо избегли ситуацију из 2008. године“, истакао је Синиша Мали.

„С обзиром на то да деца неће ићи у школу, моја препорука је да један родитељ остане са малолетном децом код куће. Ми ћемо изаћи у сусрет послодавцима. Данас ћемо размотрити низ модела и модалитета како бисмо пронашли најбоље решење за ову ситуацију. Оно што сам малопре рекао, ми смо изашли са првим сетом мера, а надам се да ће Народна банка изаћи са мораторијумом за плаћање кредита. Као што водимо рачуна о животима људи, водићемо и о финансијама. Ове мере ће се односити и на правна и физичка лица, решења ће бити конструктивна. Разматрамо шта и како. Ми на рачуну имамо 212 милијарди динара, наредних дана идемо са другим сетом мера, у зависности од тога како се одвија ситуација. Морамо да слушамо једни друге, да водимо рачуна о себи. Да испоштујемо све савете које нам дају експерти“, нагласио је министар Мали.

Јована Јоксимовић је упитала Синишу малог да ли је истина да због вируса који је задесио Србију приватници отпуштају своје раднике.

„Нисам сигуран Јована да имате праве информације, криза утиче на све нас, на јавна и приватна предузећа, видите празне рафове и у Њујорку и у Бечу, изборили смо се да међународни робни саобраћај функционише, свако предузеће има неки изазов. Кина је јуче изашла са податком да је производња мања за 13% у односу на прошлу годину, то се никада у историји није догодило. Мере које уводимо ће нам помоћи да се привредна активност настави у што већем обиму“, истакао је он.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ