Србија

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ЦЕЛУ СРБИЈУ! Мушкарац ликвидирао целу породицу!

Борислав Чолић због овог монструозног злочина био је осуђен на 40 година затвора.

Злочинцу који 1997. током пљачке убио Добривоја Смиљанића, његову трудну жену Миомирку и сина (3) срушио се док се с цимерима враћао у ћелију из теретане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Борислав Чолић (52), који је у КПЗ Падинска скела служио казну од 40 година затвора због тога што је 1997. хладнокрвно убио трочлану породицу Смиљанић, у новосадском насељу Футог, умро је у овом затвору 3. марта.

Како је потврђено у Управи за извршавање кривичних санкција, Чолићу је позлило док се враћао са вежбања у теретани у овој затворској установи.

Изгубио свест

– У ходинку док се са другим осуђеницима враћао са тренинга у теретани, изгубио је свест. Командир који је био у пратњи одмах је позвао затворског лекара који је Чолића реанимирао до доласка лекара Хитне помоћи. Лекари Хитне помоћи су по доласку наставли са оживљавањем осуђеног, али после 45 минута, колико је указивање помоћи траајало, лекар је констатовао смрт – потврђује извор.

Како су рекли из Управе КПЗ, Пандинска скела је у складу са законом обавестила надлежне органе, полицију и тужилаштво.

Чолић је, подсетимо, у Футогу брутално убио Добривоја Смиљанића, његову жену Миомирку и њиховог сина Ивана (3), ког је затекао на ноши. Мотив злочина, како је касније утврђено, наводно је била пљачка. Добривојев отац је тврдио да је из куће у којој се злочин догодио нестао кофер са 100.000 немачких марака.

Чолић је 21. фебруара 1997. године позвонио на врата Смиљанићима у Футогу. Отворио му је Добривоје и Чолић је на прагу пуцао у њега, а потом је у Миомирку која је била трудна. У соби је затекао њиховог сина на ноши. Пуцао је и у њега. Његов злочин згрозио је и узнемирио читаву Србију.

Борислав Чолић због монструозног злочина који је починио, био је осуђен на смртну казну. Међутим, како је смртна казна укинута 2001.године, замењена му је казном од 40 година затвора.

-Казну је требало да одслужи 2036. године, када би имао 68 година – наводи извор.

 

Извор: Srbijadanas.com/Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ