Србија

НАЈВЕЋИ СКОК ЗАРАЖЕНИХ У ПОСЛЕДЊА 24 САТА – 17 ОБОЛЕЛИХ: Потврђено 135 случајева корона вируса у Србији

У Републици Србији је до 18 часова 19. марта 2020. године регистровано укупно 135 потврђених случајева ЦОВИД 19.

Од последњег извештаја до 18 часова, 20. марта 2020. године тестирани су узорци 40 особа од којих је 17 позитивно и 23 негативно на нови корона вирус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од седамнаест потврђених случајева од последњег извештаја, њих девет је хоспитализовано, али без компликација, доброг општег стања, док њих осам има лакшу клиничку слику и налазе се у кућним условима.

До 8 часова 20. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 585 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Због коронавируса, председник Србије, Александар Вучић, је у недељу увео ванредно стање на територији читаве наше земље. Обустављен је рад школа, вртића и факултета, организована је настава на даљину. Затворени су гранични прелази за све, осим за дипломате и грађане Србије.

Од среде је на снази полицијски час од 20 часова до 5 ујутру, што значи да нико не може да буде на улицама, а потпуна забрана кретања уведена је за особе старије од 65 година у урбаним срединама и за особе старије од 70 година у сеоским.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ