Србија

ДР СТЕВАНОВИЋ: Овај град је ново ЖАРИШТЕ КОРОНЕ, нису имали заражене, преко ноћи је почео хаос

У Новом Пазару имамо формирање новог жаришта и тамо је већ упућен одређен број респиратора, изјавио је данас директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

Стевановић је рекао да се у том граду јавља ново жариште, и да се активно ради на томе да се тамо у потпуности оспособи болница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео, у овај град упућују се респиратори, као и лекарски тимови из Београда.

– Већ сада је тамо упућен један број респиратора, да се појача, а кренуо је и један број лекара – рекао је Стевановић на прес конференцији.

У сваком тренутку, где год буде било потребе, каже Стевановић, пребациваће се или кадар, или пацијенти, у зависности од тога шта је најбоље за саме пацијенте.

Поводом ситуације са корона вирусом у Новом Пазару, јуче је за „Блиц“ говорио и директор Завода за јавно здравље у овом граду Шефадил Спахић. Нови Пазар је, иначе, до јуче имао само једног оболелог од вируса ЦОВИД-19, а сада их има чак 12.

Поводом појаве корона вируса у Новом Пазару, он је казао да је од 13 послатих узорака 11 било позитивно, од којих је деветоро било у контакту са првом особом, којој је прекјуче утврђено да је заражена корона вирусом.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566.

Будимо одговорни према себи и према другима

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ