Свет

ШЕФ СТРУЧЊАКА ОТКРИО ШТА УБИЈА КОРОНА ВИРУС! Вакцина стиже за 3 месеца?

Фото: Pixabay.com

Пенг навео да није велика вероватноћа да неко поново оболи

Шеф кинеског експертског тима у Србији Пенг Џићианг каже да је најефикаснија заштита од корона вируса маска и сматра да су мере које су предузете у Србији добре, а најављује да би Кина могла имати вакцину отприлике крајем јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доктор Пенг, који ради у Центру за контролу заразних болести провинције Гуангдонг, напомиње да корона вирус може да се уништи након сат времена излагања температури од 56 степени, а да се најлакше може пренети прва два дана пре појаве болести и пет након појаве.

– Тада је вирус и најопаснији. Најефикаснија мера заштите од корона вируса је маска. Носите маске. Само маске. То је један од најефикаснијих метода заштите – каже доктор Пенг.

Мере које су предузете у Србији су према његовој оцени добре и ефикасне, а преносећи искуства из Кине напомиње да је изолација најбоља мера за решавање проблема ширења епидемије.

– У Кини су сви схватили да треба да сарађују са владом, да поштују мере које је донела и да је то добро за друштвену заједницу, тако да су се у складу са тим и понашали – рекао је Пенг.

Додао је да у борби мора да учествује цела друштвена заједница, многе институције, а не само здравствени систем.

– Само заједничком друштвеном акцијом успели смо да победимо овај вирус у Кини – поручио је кинески стручњак.

Пенг је навео и да није велика вероватноћа да неко ко је већ био заражен и оздравио буде поново заражен.

Каже и да и Кина и Америка припремају своје вакцине.

– Американци имају свој тип, а ми свој. У Кини су већ урађена испитивања вакцине на животињама, а сада се почиње клиничко испитивање на људима добровољцима – рекао је Пенг и додао да је вакцина најбоље решење, а да се може очекивати отприлике крајем јуна.

Пенг је рекао да је кинеска војска много допринела борби против епидемије стварањем мобилних болница и укључивањем великог броја људи за пружање помоћи и спасавање.

– Од изузетног су значаја њихова дисциплина и искуство у спровођењу одређених мера – рекао је Пенг и похвалио ангажовање Војске Србије и то посебно око привремених болница.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ