Регион Србија

До даљњег забрањен улаз за СРБЕ: Ево како Црногорци то објашњавају !

Институт за јавно здравље Црне Горе ажурирао је списак земаља из којих долазак у Црну Гору не представља предмет посебних ограничења и здравствених мера, на којем и даље нема Србије, као ни Северне Македоније.

Институт наводи да је приликом ажурирања листе посебна пажња била посвећена значају прекограничне сарадње и отварању границе са Србијом и да је имао у виду „добросуседске односе, бројне и развијене приватне, породичне и економске односе Црне Горе и Србије“, преносе Вијести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Међутим, на одлуку да се Србија још не уврсти на листу земаља утицала је пре свега нејасна ситуација са епидемиолошким подацима, одлука здравствених институција Републике Србије да се више хиљада инфицираних уклоне са списка заражених једним актом, повећање броја оболелих последњих дана, а самим тим и извесно погоршање епидемиолошке ситуације – наводи Институт.

Како додаје, у свему томе, посебан проблем представљао је, како се тврди, потпуни изостанак одговора на благовремени и професионални упит Института за јавно здравље Црне Горе, „који је имао за циљ размену епидемиолошких податка и отклањање свих недоумица“.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ