loading...
Русија

Путин изнео ЈАВНО САОПШТЕЊЕ: Изненадићемо друге земље када се код њих појави …

Председник Русије Владимир Путин уверен је да ће Русија имати средства за борбу против хиперсоничног оружја које би могло да се појави у другим земљама.

„Оно (хиперсонично оружје) ће се појавити. Али мислим да можемо пријатно да изненадимо наше партнере да, када се код њих појави овакво оружје, ми ћемо са великим степеном вероватноће имати средства за борбу против таквог оружја“, рекао је Путин у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

Руски лидер напоменуо је да данас нико не може да обори хиперсоничне ракете.

„Данас нико не може да их обори. Брзине су такве да их је немогуће пресрести. То је и јединственост наше тренутне ситуације. Понављам још једном: са великим степеном вероватноће имаћемо средства за борбу против хиперсоничног оружја до времена када водеће земље света буду имале хиперсонично оружје“, закључио је председник.

Он је уверен да ће се хиперсонично оружје, које данас има Русија, појавити у будућности и у другим водећим војним силама, али да га за сада ниједна друга држава нема.

Русија – лидер у свету

Он је прецизирао да је Русија на првом месту када су у питању нове врсте оружја, укључујући хиперсонично оружје.

„Не само што модернизујемо традиционални потенцијал војске, већ уводимо нове системе. У том смислу, са увереношћу можемо да кажемо да смо по овом показатељу данас први у свету“, навео је Путин.

„Питали сте ме како је то могло да се предвиди? Како ће се развијати ситуација? Шта је ту било тешко, када су Сједињене Америчке Државе објавиле да се повлаче из Споразума о противракетној одбрани? Дакле, требало је, полазећи од тога, да правимо своје планове и осигурамо безусловну безбедност Русије“, нагласио је Путин.

Крајем прошле године у Русији је на дужност ступио први ракетни пук наоружан ракетним системом „Авангард“ са хиперсоничним крстарећим блоковима – оружјем које нема аналоге у свету. Такође су у току испитивања других најновијих модела руског наоружања, укључујући хиперсоничну противбродску крстарећу ракету „Циркон“ и перспективни стратешки ракетни систем „Сармат“.

Извор: sputniknews.com

Loading...
loading...