Свет

ПУТИН ШОКИРАО СВЕТ! Ево шта се заиста дешава у Америци, иза свега се крије нешто језиво

Председник Русије Владимир Путин први пут је реаговао на масовне протесте у Сједињеним Америчким Државама, након смрти Афроамериканца Џорџа Флојда током полицијског привођења, оценивши да је реч о испољавању дубоких унутрашњих криза

– Покушавам врло пажљиво да коментаришем или боље да не коментаришем оно што се дешава у САД или другим земљама. Заправо, ми то видимо већ дуже време, од доласка на власт актуелног председника, када је очигледно победио на потпуно демократски начин. А побеђена страна измислила је свакакве приче, само да би довела у питање његов легитимитет – рекао је Путин за телевизију „Русија 1″.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски лидер био је изненађен реакцијом гувернера неких држава на наредбе Доналда Трампа, преноси Спутњик.

– Шта је то демократија? То је власт народа, то је тачно. Али ако народ бира врховне органе, тада највиши органи власти, који су добили поверење народа, имају право да граде рад извршних органа на такав начин који гарантује интересе огромне већине становника у земљи. А шта се тамо дешава? Председник говори: “Треба урадити тако и тако“, а локални гувернери му кажу да се носи – прокоментарисао је Путин.

Како преноси Тасс, Путин је оценио да је кључни проблем политичког система у САД то што странке ставаљају сопствени интерес изнад интереса народа.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ