Србија

АЛБАНЦИ У НЕВЕРИЦИ! Американци поздравили подизање оптужнице против злочинца Тачија!

Сједињене Америчке Државе верују да је подношење предлога оптужнице за ратне злочине против Хашима Тачија и још девет особа, које је објавила канцеларија независног Специјализованог тужилаштва, корак напред ка правди и процесу помирења на Западном Балкану, саопштио је данас портпарол Стејт департмента.

САД су позвале Специјализована већа Косова и независну канцеларију Специјалног тужилашта да се придржавају свог мандата, док случај напредује кроз правосудни систем и оцениле да је иза ове објаве процес који траје 20 година, преноси Глас Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Овај корак је неопходан да би се унапредила владавина права и добила правда за жртве на Косову, а земља се одмакла од овог страшног периода и придружила евро-атлантској заједници“, закључује се у саопштењу.

Специјализовано тужилаштво у Хагу поднело је Специјализованим већима Косова на испитивање оптужницу у десет тачака против Хашима Тачија, Кадрија Весељија и других лица, која се „терете за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање лица, прогон и мучење“.

У оптужници се наводи да Тачи, Весељи и други осумњичени из оптужнице сносе кривичну одговорност за скоро 100 убистава.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ