Свет

СПРЕМА СЕ СУКОБ! Војска послата на границу! Велике силе на ивици хаоса!

Фото: јутјуб

Индија прати распоређивање кинеске војске у источном Ладаху, а власти Њу Делхија шаљу у тај регион додатне контигенте, преноси „Times of India“, позивајући се на индијске војне изворе.

Истиче се да су на границу са Кином послате три индијске пешадијске дивизије, а свака од њих броји од 10.000 до 12.000 војника. Осим тога, код границе су распоредили и тенкове и артиљерију, а ловци Ваздухопловних снага Индије редовно патролирају територијом.

Војни извори тврде да Њу Делхи тиме покушава да спречи „даљу инвазију Пекинга“ у области Депсанг Булдж. Како се наводи, раније је кинеска војска распоредила моторизовану, стрељачку и механизовану дивизију у Ладахи. Кинески војници такође подижу нови логор и извиђачнице у долини реке Галван.

Индија и Кина су се 23. јуна договориле да предузму мере како би смањили напетост на спорној пограничној територији у Ладахи. То се догодило након што су у тој области десетине војника индијске војске погинули у пуцњави. Поред тога, индијски медији су писали да су погинула и 43 кинеска војника. Пекинг тврди да су индијске трупе почеле да граде одбрамбену инфраструктуру на кинеској страни границе, што је Индија демантовала. Извори одбране у Њу Делхију рекли су да је Кина та која поставља пут у Ладаху што није прихватљиво за Индију.

Гранични спор Индије и Кине траје деценијама и укључује 3.488 километара дугу демаркациону линију, формирану након рата двеју земаља шездесетих година.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ