Србија

Овај град у Србији уводи ограничења за трговце и угоститељске објекте због погоршане ситуације

Штаб за ванредне ситуације града Крушевца донео је нове одлуке у складу са епидемиолошком ситуацијом и предстојећим временским условима, а прва међу њима се односи на ограничење рада трговачких и угоститељских објеката затвореног простора.

Како је објављено на сајту Града Крушевца, ограничење рада ће се одности и на тржне центре, маркете, кафиће, барове, ресторане, хотеле, хотелске ресторане, кладионице које пружају угоститељске услуге и остале затворене објекте.

Радно време у затвореним објектима је до 23 сата, док ће рад у отвореним просторима – баштама, бити ограничен до 1 сат после поноћи,уз, како се наводи, строго поштовање свих епидемиолошких и санитарних мера прописаних Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразних болести ЦОВИД-19 коју је донела Владе Србије.

„Налаже се и стриктно поштовање епидемиолошких мера у јавном превозу, затвореном простору, јавним, културним здравственим, социјалним и школским установама, које прописују надлежни органи, а уз надзор надлежних инспекцијских органа“, наводи се у одлукама Штаба за ванредне ситуације Крушевца, које потписује граодначелница Јасмина Палуровић.

Мере подразумевају и наставак појачаног инспекцијског надзора комуналне инспекције и Комуналне милиције у сарадњи са санитарном инспекцијом и Полицијском управом Крушевац.

На снази остају сви остали нормативни прописи које је донела Влада.

Од почетка епидемије ковида-19 потрвђен је код 1.493 особе у Расинском округу, излечено је 1.415, а према званичним подацима, преминула су 53 пацијента.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ