Србија

ПРЕТЕ НАМ НОВЕ МЕРЕ ЗБОГ КОРОНЕ? Због повећања броја заражених хитно се огласила премијерка Брнабић и открила шта нас чека!

Фото: Јутјуб

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић затражила је данас од градоначелника и председника општина у Републици Србији да се појача контрола поштовања превентивних мера, сазнаје „Блиц“.

Брнабић захтева од градоначелника и председника општина да ситуацију схвате веома озбиљно и искористе све могуће ресурсе како би степен контроле превентивних мера, у заштити од корона вируса био на највишем могућем нивоу.

Премијерка је, како сазнајемо, затражила да се стриктно поштује ношење маски у градском превозу, као и да сви у затвореним просторима, посебно продавницама и тржним центрима И да се то односи како запослени, тако и на грађане.

Премијерка је подсетила градоначелнике и председнике општина да су дужни да обезбеде поштовање мера на територији њихових градова и општина и да су обавезни да поштовање тих мера контролишу. Брнабић је истакла да све инспекцијске службе морају бити на терену и проверавати да ли се све мере, без иједног изузетка, поштују у потпуности и правна или физичка лица која се о то оглуше, морају бити санкционисана у складу са законом.

Како наводи наш извор, председница Владе се одлучила на овај корак након данашњег повећања броја заражених и чињенице да је готово половина заражених била у Београду. Јасно је да се свако опуштање у виду поштовања мера јасно одражава у бројкама кроз неколико дана и да је у том смислу кључна превенција, односно стриктно поштовање свих прописаних епидемиолошких мера. Премијерка сматра да иако Србија тренутно има вероватно најбоље бројке у читавој Европи да то не сме да буде разлог за било какво опуштање јер борба против корона вируса и даље траје и никада није ни престала.

Добра статистика коју данас имамо искључиво је резултат гвоздене дисциплине и личне одговорности наших грађана и Брнабић не планира да дозволи да неодговорним понашањем у овом периоду то покваримо. Због тога је захтевала од председника општина да преузму одговорност и да на својој територији спроведу строгу контролу поштовања епидемиолошких мера, јер управо те мере разлог што чега се Србија успешно бори против Цовида-19.

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ