Србија

ШОК ИНТЕРВЈУ БИВШЕГ УПРАВНИКА КП СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Легија је у тешком стању (ВИДЕО)

Тривун Ивковић, некадашњи управник Казнено-поправног завода Сремска Митровица открио је како се Кристијан Голубовић понашао у затвору, шта му је открио Укшин Хоти о Косову и Слободану Милошевићу и у каквом стању је Милорад Улемек Легија.

На почетку, Ивковић, је испричао какав је КП дом био у коме је он био управник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“То је једини затвор у Србији где казну издржавају и странци. То је међународни затвор. Када сам дошао за управника имао сам 42 осуђеника из 40 земаља. Гледали смо да направимо ред, прво са цивилима а онда и са осуђеницима”, испричао је Ивковић.

Према његовим речима у његовом КП дому казну је служио својевремено и Укшин Хоти.

“Господин један, високи интелектуалац. Седнеш са њим, наручиш му кафу и он све прича као да је напољу.

– Шта се дешава на Косову?, питао сам га.

– Управниче, Косово за три месеца република а Слоба у затвор.

– Одакле ти то?

– Американци…

Све су му они рекли. Међународни Црвени крст се наводно бавио хуманитарним радом а они се баве обаваштајним радом. Ја сам то пренео где је требало. Хотију ускоро истекла казна, ми га пустили и како је крочио на Косово они су га убили”, испричао је Ивковић.

Он је препричао и њихов разговор када га је директно питао шта мисли о Хашиму Тачију и осталима.

“Рекао ми је да су они прашина и да ће он бити председник Косова. И био би”, рекао је Ивковић у интервјуу за “Балкан инфо”.

Према његовим речима Американци су прво радили са интелектуалцима са Косова, е кад су видели да то не иде, онда су прешли на криминалце. Говорећи о томе шта се све дешавало у КП дому, Ивковић је препричао догађај који се догодио једне ноћи.

“Осуђеник Рака Сивановић се самоповредио. Исекао је руку и гркљан. Зову ме усред ноћи да дођем, а Сивановић лежи у крви.

– Шта си то радио? Што да те спашавам? Ти хоћеш нас да заје.аваш? Мене не можеш да наплашиш. Ја сам био на ратишту, ја сам се крви нагледао. Сада ћемо те спасити али више не. Ако оћеш да се убијеш, не сеци гркљан него овде са стране на врату”, испричао је Ивковић.

Присетио се да су, само месец дана од када је, како каже отеран из КП дома, затвореници запалили КП дом.

“Они су правили и спискове ко може да буде стражар у кругу. Дође онда адвокат, који је раније био тужилац и који је те исте затварао, да би им сад дао микрофон да они причају како ја не ваљам. Даје микрофон убицама, силеџијама, да причају о мени, а ја месец дана пре тога отишао из КП дома. Да, мене су најурили после петог октобра а ови су после организовали побуну из Београда. Када је избила побуна Веља Илић ме звао ту ноћ.

– Ми знамо да сте ви способан управник, идите и угушите побуну.

– Мене су господине Вељо ови ваши кризни штабови отерали после 5. октобра. Не, не, то се више угасити не може”, испричао је Ивковић, и наставља:

“Што нису правили побуну док сам ја био управник. Зато што су знали да то код мене не може.”

У једној држави, истиче, мора да има реда.

“Нема ту пиз.арија. Јесте ли видели када је било уведено ванредно стање да су се сви сакривали под сто, чак и Коштуница. Плашио се да га не ухапсе”, испричао је Ивковић.

Присетио се он још једног политичара.

“Ја сам добар са Ненадом Чанком. Он је написао књигу “Ратови тек долазе”. Како је он написао тако се све 1999. десило”, кратко је рекао Ивковић.

О познатим осуђеницима у српским затворима Ивковић каже:

“Кристијан Голубовић је дисциплинован у затвору. Иначе је дисциплинован, то сте могли видети по овим Фармама. То што он изађе напоље па прича, то је друго, али у затвору је дисциплинован”.

А онда је Ивковић ексклузивно открио у каквом се стању налази Милорад Улемек Легија.

“Легија тешко живи у затвору. Он је и физички и психички у тешком стању. То ја знам из прве руке. Људи који су тамо су ми то причали. Њему није лако. Са Легијом ниједна надзорник ниједан стражар не сме да прича. Звездан Јовановић се боље држи. Звездан је јасно рекао – комотно зацементирајте врата, ја у шетњу нећу”, открио је Ивковић.

Напомиње да му је жао што је премијер Зоран Ђинђић убијен.

“Био је паметан, образован, прави Србин. Волео бих да је жив и да види пропаст своје политике, као што је то видео Коштуница. Слоба је бранио српство, тукли нас са свих страна, уводили санкције. Да је Слоба рекао – је.е ми се за Српску Крајину, брига ме за Републику Српску, брига ме за Косово – он би био народни херој”, рекао је Ивковић.

Извор: Курир.рс/Балкан Инфо

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ