Идвајамо

ОТКРИО СВЕ! Српски аналитичар о Црној Гори: Западу је било потребно да баш таква земља прихвати причу о геноциду! Ево шта се крије иза свега!

Резолуција о Сребреници донета је баш у Црној Гори, а не Хрватској или Бугарској, зато што је то земља која је утемељена у српској традицији.

Западу је било потребно да баш таква земља прихвати лаж о геноциду, оценио је данас аналитичар Драгомир Анђелковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истиче да западу Црна Гора служи као једна врста доказа да је њихова теорија о геноциду тачна, те истиче да таква резолуција не би имала исту тежину да је донета у Хрватској или Бугарској, јер, каже, немају велике везе са српским фактором.

“Црна Гора је земља српских корена, становништво те земље је већински и историјски гледано српско, то је земља утемељна у српској традиицији и западу је потребно да баш таква земља прихвати лаж о Сребреници”, рекао је Анђелковић за Танјуг.

Подсећа да је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изабран да води владу која би донела промене и додаје да су за то гласали грађани који су се борили против политике Мила Ђукановића.

“Испоставило се да Кривокапић и један део коалиције коју окупља води исту политку. Њима је био циљ да дођу на место Мила Ђукановића да би водили исту политику, односно да би они постали пиони западних центара моћи који су били у корелацији са Ђукановићем”, рекао је Анђелковић.

Сматра да је доношење Резолуције о Сребреници једна врста краја садашње коалиције и истиче да су потпуно изневерена обећања дата грађанима.

“Грађани су гласали за Црну Гору која би се вратила својим српским коренима, која би имала хармоничне односе и са Београдом и са Српском православном црквом, а не за Црну Гору која би и даље промовисала разне антисрпске лажи”, истакао је Анђелковић.

Каже да је Резолуција о Сребреници “срамна”, којом се, наводи, лаж ставља на олтар којем сада сви морају да се клањају, а ако то не раде биће санкционисани.

Анђелковић додаје да Демократски фронт и српски народ сада требају да процене у ком моменту им се највише исплати да иду на нове изборе.

На питање како ће Резолуција утицати на односе Београда и Подгорице, Анђелковић каже да ће она свакако допринети погоршању односа.

“Евидентно је да Србија са земљом у којој власт вређа српски народ не може да има добре односе”, рекао је Анђелковић.

Када је реч о Републици Српској, аналитичар каже да Црна Гора није озбиљан фактор који би могао да је угрози, јер се, како наводи, Република Српска може носити са много снажнијим земљама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ