Свет

Ужас! ПОГОЂЕН ХЕЛИКОПТЕР ПРЕДСЕДНИКА! Летелица је ИЗБУШЕНА!

Колумбијски председник Иван Дуке Маркес потврдио је да је на хеликоптер којим је летео са другим званичницима извршен напад и да је летелица више пута погођена.

Инцидент се догодио у петак, док је председников хеликоптер летео кроз колумбијску регију Кататумбо, према Кукути, главном граду провинције Норте де Сантандер, потврдио је Дуке у видео поруци, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Оно што је очигледно је да је ово био кукавички напад, пошто се могу видети рупе на председниковој летелици“, нагласио је колумбијски председник.

Поред њега, у хеликоптеру су били и други званичници, укључујући министра одбране Дијега Молана, министра унутрашњих послова Данијела Палациоса и гувернера Норте де Сантандер Силвана Серана.

Из председништва је потврђено да у инциденту није било повређених, а надлежним органима дата су јасна упутства да пронађу оне који стоје иза напада на председнички хеликоптер.

У немирном регион Кататумбо, на граници Колумбије са Венецуелом, налазе се велике плантаже коке, главног састојка кокаина.

Ту делују и герилци левичарске Националноослободилачке војске (ЕЛН), бивши борци Колумбијских револуционарних оружаних снага (ФАРЦ) који одбијају мировни споразум из 2016. године са владом, заједно са наоружаним криминалним групама умешаним у трговину дрогом.

 

 

 

 

 

 

Извор Еспресо.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ