Спорт

ОТАЦ НОВАКОВОГ ПРОТИВНИКА МУ НУДИО ДА УЗМЕ ДРЖАВЉАНСТВО БРИТАНИЈЕ, БИЛА ЈЕ ТО ПРИМАМЉИВА ПОНУДА! Овакав одговор Ђоковића није очекивао!

Први тенисер света Новак Ђоковић се пласирао у друго коло Вимблдона победивши Џејка Дрејпера 3:1 – 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 на старту такмичења, а сада је свет обишла прича везана за Дрејперовог оца и Нолета

После победе над Џејком Дрејепером, новинари су питали Ђоковића да ли је тачно да му је Дрејперов отац Роџер 2006. године нудио британско држављанство, што се помињало тада, пре 15 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прочитао сам то негде. Не знам ко је у то време разговарао о потенцијалном држављанству са мојим оцем, био је неко из Тенисског савеза. И ја сам био изненађен кад сам прочитао да је то Џеков отац. Занимљива информација. Ипак, нема шта ту много да се каже, било је то јако давно. Добио сам понуду, било је разговора, али је трајало кратко, јер моји родитељи нису желели да иду из Србије иако је понуда била примамљива економски за једног професионалног играча!

Британце је посебно занимало како му изгледа њихова тениска нада!

– Дрејперу честитам на игри, играо је добро, уживао је у првом наступу на централном терену на Вимблдону. У првом сету је био на сјајном нивоуи било ми је потребно мало времена да ухватим ритам. Никада раније нисам играо против њега. Он има 19 година, висок је, веома снажан. Има и предност што је леворук, а то играчима који ударају десном руком чини нелагоду, поготово на трави. Уз помоћ публике одлично је почео меч. Јасно, после тога сам подигао мој ниво тениса и осећао сам да држим ствари под контролом. Ако треба да кажем шта би требало Дрејпер да поправи на терену, онда је то кретање, али још је млад и има доста простора за напредак – поручио је Новак Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ