Спорт

ЦИЦИПАС РАЗБЕСНЕО СРБЕ! Овде смо и да стопирамо Новакове снове!

Стефанос Циципас, финалиста Ролан Гароса, теч четврти пут игра у сениорској конкуренцији на Вимблдону.

Грчки тенисер се никада није осећао најбоље на трави, а највећи успех му је осмина финала 2018. када је изгубио од Џона Изнера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циципаса, који је овде трећи носилац, чека тежак задатак већ у првој рунди, пошто се састаје са Американцем Френсисом Тијафоом.

Тенисера из Грчке су уочи старта турнира питали и шта мисли да ли Новак Ђоковић може да освоји сва четири гренд слема у овој години.

„Новак је комплетан играч, има потенцијал то да уради. Ми из млађе генерације смо гладни успеха, желимо да урадимо нешто слично једног дана. Овде смо да бисмо га зауставили, да ставимо знак „стоп“ на те његове снове. Знамо да ће то бити тешко, на личном нивоу, искусио сам да је играти против њега веома изазовно. Мислим да је један од највећих играча које је тенис до сада имао. На врху је с разлогом, радио је напорно да стигне дотле. Он је тренутно најбољи по томе како игра. Морам да кажем и то да је травната подлога таква да се на њој осећа комотно, био је до сада добар. Што се мене тиче, испред мене је дуг пут да бих се суочио са њим на овом турниру. Ни њему додуше неће бити лако“, сматра Циципас.

Верује да његова игра на трави полако напредује и да ће то ускоро показати.

„Ја сам играч који може да иде на мрежу, имам самопоуздања када је реч о сервис-волеј игри. Подлога је постала нешто спорија током година, некако је више прилагођена играчима основне линије. Дала им је прилику да доминирају и побеђују. Сада немам довољно мечева, нисам играо много на трави, никад више од једног турнира пре Вимблдона. Ја сам играч који воли да игра доста мечева, да стиче самопоуздање кроз победе у низу. Нисам имао прилику за то на трави, али сам сигуран да ће ми искуство помоћи и да ћу играти боље“, закључио је Циципас.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ