Спорт

Изненадио све! ЂОКОВИЋА НЕ ЗАНИМА ФЕДЕРЕР: Изјава Новака после које РОЏЕР има да се ПУШИ!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић би волео да обори рекорд Роџера Федерера од осам Вимблдона.

Ђоковић је свој пут до шестог трофеја на лондонској трави кренуо сигурно са два тријумфа, у претходном мечу је пао Кевин Андерсон:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одиграо сам стварно добро и квалитетно. Веома сам задовољан што сам на минимум свео број неизнуђених грешака. Нисам изгубио много релија са основних линија, то је био кључ. У сваком сету сам успео да направим брејк. Прочитао га, натерао га да одигра лопту више. Лакше је рећи него извршити на терену. Све ми је полазило за руком данас. Био је то тежак и незгодан противник за друго коло Вимблдона. Узео сам овај меч озбиљно као да је завршница Вимблдона – рекао је Новак и прокоментарисао наредног ривала, Кудлу:

– Имао сам са Кудлом овде један меч пре неколико година, добио сам га у три сета. Игра доста добро на трави, има равне ударце.

Које су специфичности Новаковог кретања на трави?

– Како статистичка каже, један сам од бржих играча на Туру. Та брзина је некад контрапродуктивна. Тај први корак је понекад превише динамичан. Не мислим да је проблем са теренима, ово су најбољи терени на трави на свету. Влага је утицала, три дана је падала киша… Чињеница да нисам играо две године на трави, вероватно све то има неког утицаја. Наравно да не желим да падам, јер је то сваки пут ризик. За сада је све добро и док год падам и побеђујем, није лоше.

Новак је упитан и да ли му је један од циљева да обори рекорд на Вимблдону у броју титула.

– Волео бих. Ако се не варам, Федерер има осам, ја пет. Има још доста да се ради. Не знам још колико ћу играти на овом нивоу. Све док имам жељу и мотивацију, док год сам спреман, физички, ментално, док год имам подршку ближњих, ја ћу наставити да играм. Све је могуће у животу. Све се дешава брзо, има пуно неких околности које су несвакидашње. Да сам на добром путу да освојим још један Гренд слем, играм доста добро. Не размишљам о том рекорду на Вимблдону, иако је то мени омиљени турнир. Иако то не оборим, нећу бити несрећан – закључио је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ