Србија

Разбеснела све! ДАНИЦА ДРАШКОВИЋ ПОБЕДИЛА ЗОРАНУ МИХАЈЛОВИЋ! Задржала месечна примања од близу 7.000 евра! МИНИСТАРКА ИМА ПОРУКУ ЗА ЊУ!

Даница Драшковић, супруга лидера СПО Вука Драшковић, победила је у борби „титана“ Зорану Михајловић, министарку рударства и енергетике, а тиме и успела да задржи месечна примања од 771.000 динара у НИС!

Михајловићевој, наиме, није пошло за руком да смени Драшковићеву, али и Драгутина Матановића и Дејана Раденковића из Одбора директора НИС, а што је њено министарство предложило још пре шест месеци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скупштина НИС АД је, наиме, пре три дана за чланове Одбора директора те компаније изабрала 11 лица међу којима су Даница Драшковић, Дејан Раденковић и Драгутин Матановић.

Министарка Михајловић каже за Курир да није погођена овим „поразом“, али је имала и поруку за Драшковићеву.

– Моја једина порука свим члановима и чланици Скупштине НИС који представљају Србију је да воде више рачуна о интересу своје земље, него о накнади коју месечно примају. Министарство рударства и енергетике је ту, пратиће њихов рад и биће им подршка у свим корисним идејама и предлозима које буду имали у интересу Србије. На срећу, НИС је толико велики и значајан систем да ни један појединац неће моћи да га упропасти – рекла је Михајловићева.

Подсетимо, Зорана Михајловић је у децембру прошле године казала да је потребно да „у НИС имамо људе који својим знањем и искуством могу дати још већи допринос добрим резултатима.“

– Сигурни смо да су постојећи чланови и чланица радили најбоље што су могли и да им је интерес Србије био и јесте изнад саме функције. Оно што тражи министарство је да освежимо редове који представљају Србију и идемо још брже напред – рекла је тада министарка.

Драшковићева јој није остала дужна

– У праву је дугогодишња несмењива министарка свега и свачега. Жао ми је што као члан Одбора директора НИС нисам, како каже, дала резултате вероватно онакве какве је она дала шетајући годинама шлемована, нашминкана и стилизована по тетка моди Владом Србије кроз разна министарства, стручна за све, а највише за обмане. Исто као и њени спонзори. Тешко ми је то постићи и достићи – одбрусила јој Драшковићева одмах по овој изјави.

Даница Драшковић, као члан Одбора директора у НИС, има месечну накнаду од 771.000 динара, на овој позицији је у континуитету од 2014, а у органима НИС је укупно 11 година.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ