Србија

Ударна вест! ВЕЛИКА ПРЕВАРА У БАНЦИ „ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА“ Оштећени корисници који су имали девизне рачуне! Ево шта се дешава!

Осумњиченом је одређен притвор до 30 дана.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су С. Д. (1961), бивше одговорно лице експозитуре банке „Поштанска штедионица“ у Београду, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности и на тај начин оштетио ту банку за 15.500.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се терети да је, од новембра 2012. до маја 2021. године, довео у заблуду шест клијената „Поштанске штедионице“ да је њихов новац који су имали на девизним рачунима орочио на период од шест месеци, годину дана, односно две године, тако што је сачинио и дао клијентима да потпишу фиктивне уговоре о орочењу девизне штедње који не постоје у систему рачуна те банке.

Потом су, како се сумња, оштећени клијенти потписали бланко налоге за исплату са рачуна, на основу којих је осумњичени подигао и присвојио новац који му је поверен у раду, укупно 124.000 евра и 10.200 швајцарских франака и на тај начин за исти износ оштетио клијенте и „Поштанску штедионицу“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ