Идвајамо Православље

СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Жене обавезно урадите ово

Српска православна црква и њени верници на дан 22. марта славе Светих 40 мученика. Овај празник у народу је познат као Младенци, јер су страдалници били младићи. Празник младих брачних парова увек се обележава у време Васкршњег поста. Међутим, када Младенци падну у Чисту седмицу, правило је да се помери у Викенд пре

Обичаји налажу да на овај дан жене устану рано и месе четрдесет колачића, који се називају младенчићи, и симболизују дуг, срећан и сладак живот. Младенчићи се премазују медом, домаћице их нуде деци и свима који дођу у кућу пре подне.

Код наших старих, влада веровање да какво време буде сутра, такво ће бити цело пролеће: па ако буде сунчано, пред нама је лепо време и много сунца, све до лета, а ако пада киша, дува ветар и временске прилике нису добре, пред нама је турбулентан период.

Зато “се ваља” да чим устанете, погледате кроз прозор, и видите какво је време напољу. Уколико се јако осмехнете и имате позитивне мисли, верује се да млада можда и успе да растера облаке. Зато, одмех на лице и верујте да ће све бити добро.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ