Србија

ЗАПАД УДАРА НАЈЈАЧИ ШАМАР СРБИЈИ! Оно што су МОЋНИЦИ из НАТО намерили са ВОЈСКОМ КОСОВА брутална је претња Србији

Албански председник Иљир Мета изјавио је да присуство НАТО-а на КиМ и његова блиска сарадња са институцијама у Приштини и ЕУ доприноси безбеднијем окружењу на терену и да је то од суштинског значаја за, како је навео, територијални интегритет Косова и стабилност у региону, преноси албански лист „Дита“.

Мета је, како наводи ТВ Клан, у разговору у Тирани са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, рекао да Албанија подржава „легитимно и суверено право Косова“ на постепени прелазак косовских безбедносних снага у мултиетничку војску, која је у пуној интеграцији са НАТО-ом, преноси Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Европска и евроатлантска интеграција је једина поуздана гаранција за консолидацију мира, безбедности и просперитета у региону, заснована на заједничким вредностима, а напредак у тим организацијама је вредан сваког жртвовања и напорног рада“, истакао је Мета.

Председник Албаније је НАТО инвестицију у албанску војну ваздушну базу Кучова оценио као предност ове земље, региона и Алијансе на пољу безбедности.

Према његовим речима, Албанија са радошћу очекује блиско пуноправно учлањење Северне Македоније у НАТО.

 

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ