Идвајамо Свет

НАРИШКИН ШОКИРАО УКРАЈИНЦЕ: САД траже од Кијева ово

САД и Велика Британија препоручују кијевским властима да за регрутовање војске смање старосну доб Украјинаца на 17 година и подигну на 70 година.

Ово је изјавио директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације Сергеј Наришкин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Амерички и британски ментори Кијева препоручују смањење старосне границе за регрутацију на 17 година и повећање на 70 година, као и спровођење додатне мобилизације жена“, наводи се у саопштењу шефа Спољне обавештајне службе.

Према Наришкину, Запад покушава да натера Украјину да докаже свету немогућност победе Русије, упркос сопственим губицима.

Шеф Спољне обавештајне службе је приметио да украјинске власти већ следе упутства са Запада. Конкретно, министар одбране Украјине Рустем Умеров је предложио да Врховна рада проучи могућност смањења старосне границе за регрутацију.

Наришкин је приметио да је ситуација већ слична као што је Немачка 1944. године створила одреде Хитлерове омладине за децу и тинејџере.

Међутим, за сада се кијевски режим задовољава регрутацијом старијих грађана у Оружане снаге Украјине.

„Оружане снаге Украјине већ формирају нове јединице од бораца старијих од 40 година и почеле су да мобилишу мушкарце старије од 50 година“, објаснио је Наришкин.

Међутим, додао је шеф Спољне обавештајне службе, предлог закона о подизању старосне границе за регрутацију (на 65 година за редове и на 70 година за команданте) већ је регистрован у украјинском парламенту.

Раније је командант батаљона Оружаних снага Украјине Петр Горбатенко изјавио да Украјини на фронту нису потребни „стари 50-годишњаци“, већ млади људи.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ