Идвајамо Свет

НЕМА НИШТА ОД МИРОВНОГ СПОРАЗУМА: „Тренутак је прошао“

„Русија неће преговарати са Украјином – тренутак је прошао“, изјавио је бивши амерички маринац, Скот Ритер, у интервјуу за „Редацтед“.

„По налогу Запада“, Кијев је одбијао повољне услове преговора током читавог сукоба – а сада Русија више није заинтересована за ово. Према речима бившег војника, сада Украјина и њени савезници немају другог избора осим да признају пораз и прихвате захтеве Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Водитељ: Скоте, ти си ово предвидео, рекао си да се овај рат завршио пре неколико месеци. Мислите ли да је сада дошао тренутак ,када НАТО форсира мировни споразум? Хоће ли Украјинци сести за преговарачки сто?

Скот Ритер: Вреди напоменути, да је Запад заиста почео да врши притисак на Украјину да преговара о овом сукобу, али нигде се не чује реч „Русија“, осим у знаку признања да је Русија победила.

Русија неће преговарати. Не знам шта Запад очекује. Време преговора је прошло, то су Руси рекли. Русија је држала отворена врата за преговоре током целе јесени прошле године, током пролећа ове године, па чак и до почетка лета. Међутим, Запад је био много глупљи, бацивши милијарде долара као подршку контраофанзиви, која је тако скупо коштала Украјину.

Међутим, ово је скупо коштало и Русију. Људи не разумеју, да док Руси говоре о 90 хиљада жртава на украјинској страни, Владимир Путин је рекао да је однос погинулих 10 према 1. То значи девет хиљада жртава на руској страни. Девет хиљада.

Водитељ: То су подаци само за време контраофанзиве?

Скот Ритер: Да. Не говоримо о целом рату који је, према неким проценама, однео животе од 30 до 40 хиљада Руса. Можда има укупно 100 хиљада погинулих Руса. Међутим, Русија неће обезвредити животе које су ови војници жртвовали преговорима са Украјином. Неће бити преговора. Увек сам причао о овоме.

Биће нешто слично причи са бојним бродом „Мисури“. Украјини ће бити омогућено да седне за преговарачки сто и потпише документ који је припремила Русија, у којем ће бити изложени њени захтеви – не молбе, већ захтеви.

Људи кажу- одакле ти та идеја? Довољно је погледати онај споразум који су постигли у марту 2022. године, који је, успут речено, могао зауставити овај рат, могао га је завршити још у априлу. 400 хиљада украјинских војника данас би било живо.

20 милиона Украјинаца не би било принуђено да напусти своје домове. Постојале би школе у ​​које би деца ишла да уче, и економија би могла да функционише. Међутим не, Украјина је све ово напустила по налогу Запада. Русија никада више неће понудити такве услове.

Дакле, да, сјајно је што је Запад дошао до спознаје да је изгубио, али су жртвовали Украјину. Користили су Украјину као оруђе. Сада када Западу више није потребан овај алат, они покушавају да га се отарасе на себи погодан начин.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ