Идвајамо Свет

ИЗДАТО НАРЕЂЕЊЕ! „Моја упутства су јасна… Употребите ‘гвоздену песницу’“

Израелски министар националне безбедности Бен Гвир затражио је да се онемогући било каква прослава ослобађања затвореника у затворским установама.

Како преноси Индеx.хр, Гвир је одржао састанак са највишим заповедницима полиције и затворских служби, уочи очекиваног ослобађања око 150 палестинских затвореника у склопу договора с Хамасом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бен Гвир је наводно наложио водитељки израелске затворске службе Кети Пери да се онемогући сваки покушај евентуалне прославе ослобађања затвореника у затворским установама.

Такође је поручио полицијском начелнику Кобију Шабтаију да употреби „гвоздену песницу“ против покушаја прославе ослобађања затвореника или подржавања тероризма. Позвао је и да полиција присуствује на очекиваним одредиштима на којима ће бити ослобођени затвореници.

„Моја упутства су јасна. Не сме бити изражавања радости. Изражавање радости је једнако подржавању тероризма, прославе победе дају подршку том људском олошу, тим нацистима“, нагласио је Гвир.

Међутим, већ данас није јасно да ли ће до размене уопште доћи, јер се сада огласио Хамас, који је саопштио да има нове услове, јавио је ББЦ.

Њихова дописница која је јавила ову вест навела је да за сада није речено који су то услови.

Подсетимо, уз помоћ Катара, Израел и Хамас су склопили договор о четвородневном прекиду ватре, по ком би Хамас вратио 50 талаца у Израел, док би 150 палестинских затвореника било пуштено на слободу.

Извор: Б92/Индекс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ