Идвајамо Свет

ЗАПАД ОТВАРА „ЦРНУ РУПУ“ УСРЕД ЕВРОПЕ: Ово би могло изазвати Трећи светски рат

Шеф спољне обавештајне службе руског председника Владимира Путина рекао је да ће подршка Запада Украјини претворити сукоб у „други Вијетнам“.

Тај сукоб ће годинама прогањати Вашингтон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Запад је Украјини дао више од 246 милијарди долара помоћи и оружја, али украјинска летња контраофанзива је пропала и Русија и даље контролише нешто мање од петине територије Украјине.

„Украјина ће се претворити у ’црну рупу‘ која ће апсорбовати све више ресурса и људи“, рекао је Сергеј Наришкин, шеф руске Спољне обавештајне службе (СВР).

Ово је објављено у чланку у часопису СВР „Тхе Интеллигенце Оперативе“.

„На крају, САД ризикују да створе ’други Вијетнам‘ за себе и свака нова америчка администрација ће морати да покуша да се избори са тим“, додао је Наришкин.

Амерички председник Џозеф Бајден упозорио је да би директна конфронтација између НАТО-а и Русије могла да изазове трећи светски рат и поново је искључио могућност слања америчких трупа у Украјину.

Вијетнамски рат је био сукоб Истока и Запада у Хладном рату у којем су се Сједињене Државе бориле заједно са снагама Јужног Вијетнама против Севера, који су подржавале комунистичке силе Кине и Совјетског савеза.

Рат, у коме је страдало неколико милиона људи, завршен је 1975. победом Северног Вијетнама и срамним поразом Сједињених Америчких Држава, које су изгубиле више од 58.000 својих бораца и морале да се суоче са снажним антиратним покретом.

Бајден је у среду заговарао да републиканци одобре нову војну помоћ Украјини.

„Ако Путин заузме Украјину, неће стати на томе“, рекао је Бајден, предвиђајући да ће Путин наставити да напада НАТО савезника.

Затим је додао: „Имаћемо нешто што не тражимо и што немамо данас: америчке трупе које се боре против руских трупа“

Извор: Кликс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ