Свет

ПЛАЋЕНИ УБИЦА СВЕ ПРИЗНАО И ЗАТРЕСАО СВЕТ: Ево кога је ангажовао да убије Такера Карлсона (ВИДЕО)

На појединим страницама друштвених мрежа процуриле су информације о томе ко је требало да ликвидира познатог водитеља

Славни амерички новинар Такер Карлсон био је свестан ризика који му у животу доноси интервју са председником Русије Владимиром Путином, али прави новинар не би био новинар кад не би пробао да оде до крајњих граница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што је Карлсон и урадио и успео у намери да интервју са Путином погледа више од милијарду људи.

Међутим, сада је откривено и да је Карлсон био на мети Украјинаца који су ангажовали извесног Василија Петрова Алексејевича да га ликвидира.

Украјинска обавештајна служба је наводно планирала убиство Такера Карлсона у Москви, а човек који је плаћен да ликвидира новинара је до детаља објаснио план.

У Москви је ухапшен Васили Петров Алексејевич, који је требало да убије Карлсона.

На снимку који се појавио на платформи „Икс“ он признаје да је био ангажован да убије Карлсона.

– У новембру 2023. сам регрутован од стране украјинске обавештајне службе. Требало је да поставим експлозивну направу испод аутомобила и за то ми је обећана награда од 4.000 долара. Експлозив је требало да поставим у подземну гаражу хотела у Москви, а мета је био амерички новинар Такер Карлсон – рекао је између осталог Алексејевич на снимку.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је после интервјуа са Такером Карлсоном да се ради о „поштеном“ новинару који је добро обавио свој посао али и који је „опасан“.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ